Wat te doen in Utrecht?

Aan het einde van de maand ga ik een weekendje naar Utrecht met mijn vriend, zelf ben ik hier wel eens vaker geweest. Meestal bleef het dan bij shoppen en zonnen met mijn ouders. Nu wilde ik een keer leuke dingen doen in Utrecht en terwijl ik dit uitzocht viel mij op dat je zo veel leuks kan doen in Utrecht. Dat ik dit graag met jullie wilde delen via een leuk artikel. Ik zelf vind Utrecht sowieso een leuke stad, maar dit bewijst voor mij ook nog eens hoe leuk het daar is. 

Afbeeldingsresultaat voor utrecht spoorwegmuseum

Spoorweg museum

Dit is de voornamelijke reden dat de keuze van ons weekendje weg uitkwam bij Utrecht. Ik kijk soms tv-programma’s waarin B&B houders elkaars B&B beoordelen. Daarbij zag ik een leuk B&B vlak bij het museum waar ze dan ook heen gingen. Het leek mij toen een leuk museum waar ik graag eens heen wilde. Alleen het gebouw is het al waard om er heen te gaan, zulke mooie foto’s om te maken wauw.

Afbeeldingsresultaat voor beatrix theater utrecht

Theater

Vlak bij ons hotel zit het Beatrix theater maar ook in het centrum bevinden zich kleinere theaters voor kleinere voorstellingen van kleinere producties. Met een beetje mazzel vind je een leuke voorstelling voor een leuke prijs. Als je nou wel wat meer te besteden hebt draait vanaf oktober de Musical On your Feet. Helaas gaat hij pas in première  na het weekend dat wij er zijn… Misschien later nog even een avondje heen en weer rijden want de hoofdrolspeller Vajén van Den Bosch vind ik toch wel heel gaaf om een keer in levende lijven te mogen zien en een Jim Bakkum dansend op het podium is ook nooit verkeerd toch.

Shoppen

Shoppen, shoppen en nog eens shoppen, wauw ik kan los dus ik spaar een beetje mijn centjes op. Hoog Catharijne is een super leuk winkelcentrum waar ik waarschijnlijk vrijdag en zaterdag te vinden ben, ik loop er immers door heen als ik naar het stadscentrum wil. Dat tevens ook vol leuke winkeltjes zit, natuurlijk is er ook af en toe tijd voor een drankje op het terras. (Ik hoop op een beetje een eind september zonnetje dat weekend.)

Afbeeldingsresultaat voor rondvaart utrecht

Rondvaart

Wat is de mooiste manier om een stad te bekijken met prachtige grachten? Nou per boot, en met een rond vaart leer je ook nog eens hele leuke feitjes over de stad en de geschiedenis van de stad.

Afbeeldingsresultaat voor kanoen utrecht

kanoën

Zelf ben ik al sinds ik een jaar of 3/4 ben bekend met een Kanoën, mijn vader zit namelijk bij een kanoën vereniging en ik ging regelmatig mee. Als klein meisje ben ik ook wel eens omgeslagen en toen is mijn vader in het water gesprongen met kleren en al. Dus zelf heb ik al zo mijn goede en slechte ervaringen met kanoën. Nu kan je dit dus ook doen in de grachten en er is eens in de maand een mooie lichtjes toch, dat is op de eerste en derde vrijdag van de maand. Het heet nacht vaartocht helaas komen wij precies op een weekend waarin het niet mogelijk is om een nacht vaartocht te doen. Want wauw dat zou toch mooie plaatjes kunnen opleveren.

Ook is het nog mogelijk op speurtochten te doen op het water, leuk als je met een groepje vrienden bent of als je een gezin hebt.

Afbeeldingsresultaat voor dom utrecht uitzicht

Dom beklimmen

Voor de sportievelingen onder ons is dit echt heel leuk. Want WAUW wat een prachtig uitzicht krijg je als je boven bent. Je kan de mooie stad Utrecht en de omgeving zien. Voor 9 euro kan je dit ervaren, dit is inclusief een rondleiding met een gids door de dom. Deze rondleiding duurt ongeveer een uur en je geniet dan ook nog van dat prachtige uitzicht. Wat mij niet helemaal duidelijk is of je ook foto’s mag maken. Professionele fotoreportages zijn zonder toestemming in elk geval niet toegestaan, omdat het een erg gewilde opname locatie is. Ook mag je geen tassen meenemen, hiervoor stellen ze kluisjes beschikbaar. Een camera mag wel mee naar boven. hieruit neem ik aan dat voor privé doeleinde het wel toegestaan is om foto’s te maken.

Ijsje eten

Misschien dat ik dat in het weekend dat wij gaan niet zo goed idee meer vind.. Afhankelijk van het weer, maar ik hoop nog altijd op een beetje zon dus daar kan een ijsje bij. En dan op een bankje kijken naar alle mensen die voorbij komen en de prachtige grachten.

Natuurlijk zijn er nog meer leuke dingen te doen in Utrecht, zo zit het Nijntje museum ook in Utrecht. Je kan er prachtige foto’s maken. Verschillende musea en meer leuke plekken, Utrecht is dus zeker een bezoekje waard.

Liefs,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s