Duinrell funrun

Het is bijna zover, over iets meer dan een week ga ik samen met mijn vriend mee doen aan de Duinrell funrun. Door mee te doen aan deze run halen we geld op voor het Ronald Mcdonald kinderziekenhuis en stichting opkikker. Eerder wijde ik hier al een artikel over, maar ik wou vandaag jullie nog een keer vertellen over deze run. Ik was al een langere tijd opzoek naar een motivatie run om mezelf een vaste reden te geven om te gaan trainen. Langzamerhand wordt ik beter en ga ik het leuker vinden. Ik ben nog niet volledig getraind maar wel volledig gemotiveerd om de 5 km te gaan rennen voor de zieke kinderen en hun gezin. Dat ik zelf als kind onbezorgd heb kunnen leven betekend niet dat ieder kind dat kan. Ik vind het dan ook mooi te zien dat deze goede doelen zich hier voor inzetten.

Als je ziek bent, wil je je ouders het liefst zo dicht mogelijk bij je hebben. En natuurlijk wil je als ouder je zieke kindje geen minuut alleen laten. Dankzij Ronald McDonald Huizen zijn ouders altijd binnen een paar minuten bij hun kind in het ziekenhuis. Een veilig gevoel. Ook broertjes en zusjes zijn welkom in een Ronald McDonald Huis.

Bron: www.kinderfonds.nl

Afbeeldingsresultaat voor opkikker logo

Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken en het zien dat vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden.

Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Papa, mama, broers en zusjes moeten hun leven aanpassen en krijgen te maken met zorgen en onzekerheden.

Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin.

Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Zo’n tweeduizend keer per jaar verrassen we gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten we niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.

Bron: www.opkikker.nl

Op de Duinrell website’s staat eventueel nog meer informatie over de funrun.

wel heb ik voor jullie het progamma even opgezocht:

10.00 uur  Opening pretpark

14.00 uur  1 km Rick de Kikker Run

14.30 uur  5 km Ronald McDonald Run

14.45 uur  10 km Opkikker Run

Mocht je ook interesse hebben je kan je nog inschrijven, Je start nummer is tevens je entree voor het park. Wij hebben al bedacht te gaan zwemmen na de run van 5 km.

Heb je geen tijd maar wil je wel een bijdrage leveren? Dat kan je kan ons sponsoren op deze pagina! Natuurlijk kan je ook andere mensen sponsoren of een losse bijdrage leveren! Alvast bedankt voor je eventuele bijdrage. En support is ook altijd welkom!

 

Wat is het laatste wat jij hebt gedaan voor een goeddoel?

Liefs,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s