Review ~ Leontien Fitness Tracker

Twee weken geleden viel mijn oog op de sport collectie van Leontien bij de kruidvat. De licht roze kleur trok me aan. Toch kocht ik niks, later ging ik denken waarom heb ik eigenlijk het horloge niet meegenomen. Hij heeft een leuke prijs voor een beginnende hardloper. Uiteindelijk ben ik hem dus toch maar gaan halen en ik ben er meteen gebruik van gaan maken. Gewoon als stappen teller en hij beleefde ook mijn eerste 5 km run.

IMG_3309

Het horloge zit stevig verpakt en kost 25 euro. Een zeer lage prijs vergeleken met het gemiddelde sport horloge. Het bevat een heart rate sensor, activity tracker en sleep tracker. Veder is het een horloge dat gemakkelijk in gebruik is.

IMG_3317

Het horloge is verpakt met een usb oplader en een gebruiksaanwijzing (in het Nederlands). Allereerst moet je hem goed opladen voor je hem juist kan gebruiken. De oplader kan met magneetjes maar op 1 manier vast geklikt worden en schiet makkelijk weer los dus is het soms een uitdaging om het horloge juist neer te leggen.

Veder hij hij gemakkelijk in gebruik, door te drukken in het witte rondje springt het horloge over van scherm in de volgorde klok, hartbeat, stappenteller en dag/nacht stand. Door op hartbeat of dag/nacht langer vast te houden tot er beweging in komt zet je de hartbeat aan of de nachtstand.

Alle gegevens kan je veder zien in de app die staat beschreven in de gebruiksaanwijzing.

IMG_3319

Bij het horloge is het belangrijk dat hij strak om te pols zit zodat er geen lucht tussen de hartslag meter en jou lichaam komt. Anders kan hij geen goede meeting doen.

Helaas is het horloge niet geschrikt voor in het water dat vind ik persoonlijk best jammer maar no worry’s voor het sporten en slapen is hij zeer geschrikt. Wel vraag ik me af en toe af of de stappenteller wel helemaal klopt want vanaf me bed naar de wc is volgens mij geen 90 stappen… veder voelt het aan als een prima beginneling horloge.

Ook is alles erg gemakkelijk bij te houden met de app. Hier boven vind je de stappenteller in de app, op mijn werk loop ik erg veel dat is zeker terug te zien in de stappen die ik op een dag zet.

Na zo’n dag werken ben ik vaak erg moe en ga ik vroeg slapen dat is in dit geval om half 9 ongeveer geweest wel werd ik de volgende ochtend weer vroeg wakker omdat er nog meer gewerkt moest worden.

Wat voor sport accessoires gebruik jij?

 

Liefs,

Note: januari 2019 toevoeging: helaas is de app al langere tijd niet meer werkzaam. Erg vervelend en zonde!

18 gedachtes over “Review ~ Leontien Fitness Tracker

 1. Erik Katgerman

  Ik gebruik de Leontien Fitnesstracker omdat er een hartslagmeter op zit en omdat die betaalbaar is. Ik wil een nier afstaan voor een zoon van een vriendin van mij en nu zegt de nefroloog dat ik toch echt eerst moet afvallen. Daarvoor heb ik de hartslag meter nodig. Nou ben ik echt tevreden met het apparaat, ware het niet dat ik het na een dag of 2 weer moet opladen en dat gebeurt niet.ik koppel het aan en er verschijnen een paar meldingen die ok zeggen en dan verschijnt er een leeg batterij icoontje en gebeurt er vervolgens helemaal niets. Hebben meer mensen daar last van? Hoe los je dat op? Ik kan geen Leontien hulp pagina vinden op hun site, zelfs geen telefoonnummer…..

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat mooi om te lezen dat je een nier wil afstaan. Dat is een hele mooie morivatie om af te vallen. Zelf zou ik niet weten waardoor hij niet oplaad.. Neem aan dat bij jou de oplader er ook maar op 1 manier oppast en dat hij dus niet verkeerd om kan zitten. Misschien staat er een contact nr op de verpakking. Ik ben even voor je gaan kijken in mijn foto’s, helaas geen telefoon nummer maar wel de website leontien.nl hopelijk kan je daar toch contact met ze opnemen.

   Like

   1. Erik Katgerman

    Dank je wel voor je reactie. Helaas kon ik op de website niets vinden. Ik denk er over terug te gaan naar de Kruitvat en de tracker om te ruilen. Ik ben dan wel de prachtige statistieken van de afgelopen dagen kwijt omdat ik dan een nieuw apparaat koppel maar ja, dat is niet anders.

    Geliked door 1 persoon

 2. Yvonne

  Weet iemand hoe ik what’s app melding op fitness tracker te zien krijg. In de app op mijn iphone zie ik ook alleen dat ie oproepmeldingen, sms-meldingen en sms-weergave geeft. Daar staan de what’s app meldingen ook niet tussen. Software op iphone is up to date ios 11.3.1

  Geliked door 1 persoon

 3. Feike Norbart

  Goede avond,

  Ik kan de app van de activity tracker niet meer vinden in de app-store.
  Ik kon mijn app niet meer open ( heb ik vaker gehad, sluit gelijk na open) en dan moest ik hem verwijderen en opnieuw downloaden. Maar de app is niet meer te vinden. In mijn geschiedenis van aankopen stond hij nog bij, nadat ik deze had aan getikt gaf hij aan dat deze niet meer bestond.
  Ik kan nu dus de tracker niet meer koppelen aan mijn tel ( iPhone).
  Is hier iets over bekend of is de app vernieuwd met een andere naam? Ik kan hier zelf niks over vinden. Heb wel andere apps geprobeerd die erop leken maar deze werken niet met de activity tracker van Leontien.
  Hoor hier graag feedback over van hoe en wat nu verder.
  Mvg feike norbart.

  Geliked door 1 persoon

   1. Feike Norbart

    Idd ik heb gezocht of ik iets anders kon vinden om de activitie tracker mee te koppelen. Maar heb helaas niks gevonden.

    Like

 4. Daphne

  Ik heb vandaag via een collega deZe fitness tracker gekregen.
  Alleen heb ik een iPhone en kan de app niet vinden iemand ervaring mee??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s