Recept – kip tariyaki

Vandaag heb ik een recept voor jullie, dit gemakkelijke recept is erg gemakkelijk en je kan er een hoop kanten mee op. Je kan het recept dus ook maken na een lange dag met de boodschappen die je in huis hebt. Het recept neemt namelijk weinig tijd in beslag en is super lekker!

Ingrediënten (2-3 personen)

– Sperzie bonen

– kip (300 gram)

– Champignons (250 gram)

– Teriyaki saus (4/5 eetlepels)

– Rijst (voor als je dat er graag bij eet, hoeft niet)

– 100 ml kippen bouillon

Voorbereidingen

– Snij de kip in reepjes en kruid ze met peper en zout (eventueel paprika en/of knoflook poeder)

– Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.

– Maak de boontjes schoon en snij ze in kleine stukken

Bereiden:

– Kook de boontjes alvast voor (5-8 minuten)

– Bak de kip in de pan met olijfolie op hoog vuur

– Haal de kip uit de pan en bak de champignons tot ze licht bruin worden

– Voeg de boontjes toe en laat even pruttelen

– Voeg de kip toe

– Blus af met de bouillon en de saus laat dit samen nog 1 minuut pruttelen en tussendoor roeren.

– Eventueel kan je hier nog rijst bij koken zoals ik heb gedaan. Samen serveren en eet smakelijk!

Dit recept kan je ook op andere manieren maken, zo kan je de boontjes vervangen door broccoli en je kan kiezen voor oestersaus. Of vervang de kip voor rund of kies een vegetarische vervanger.

Veel kook plezier!

Liefs,

Categorieën blog, foodTags ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close