Activiteiten Gran Canaria

Natuurlijk kan je heel veel dingen doen op gran canaria, een aantal van die dingen zijn wij gaan doen. Zo kan je in maspalomas naar een zwempark, dierentuin en pretpark. Ook kan je met een boot op een dolfijnen zoektocht. Dit zijn dan ook de dingen die ons het meeste aantrokken en die wij zijn gaan doen.

Holiday world

Dit is een soort kermis gelegen in maspalomas. Het is geopend van 12.00/17.00 tot 24.00 en bevat allemaal leuke dingen voor jong en oud. Zo is er een reuzenrad, een achtbaan, botsauto’s en nog meer. Ook is er een arcade hal waar je kan poolen, basket ballen en andere leuke dingen kan doen om tickets te verdienen. Entee op het park is gratis, deelname aan attracties moet je voor betalen.

Zelf hielden wij het bij de arcade we zijn gaan basketballen, hebben een spel tegen elkaar gespeeld, moesten ballen gooien naar clowns en hebben gedraaid aan het piraten rad! Zo hebben we samen 215 punten verzameld om een leuke knuffelbeer uit te kunnen kiezen.

Vanaf ons hotel was het een aardig stukje lopen van 2,5 km maar was goed te doen. Ik vond te terug weg alleen echt verschrikkelijk liepen overal kakkerlakken nu het ondertussen al laat geworden was.

Palmitos park

Wij kozen er voor om op dinsdag van de tweede week de bus te pakken naar palomino park. Vanaf ons hotel was dat bus 45, we betaalde € 8,80 voor een retour van twee personen. De bus raakte al snel vol en reed richting de bergen waar het park zich bevind. Eerst stopte de bus nog bij aqua park waar je later meer over leest.

Aangekomen bij palmitos park vond ik het al mooi. Het is een mooi aangelegd park boven in de bergen. Voor entree prijzen adviseer ik de website van het park zelf te raadplegen. Wel weet ik dat er een combi ticket te koop is voor aquapark en palmitos park voor € 48,- p.p.*

Het park is mooi onderhouden en heeft verschillende eetplekken en soorten dieren. Het heeft een fijne gemakkelijke route en leuke foto plekken. Zo kan je op de foto met papegaaien. Ook zijn er verschillende shows te zien. Een show met roofvogels, een hele mooie leerzame show over de soorten vogels en zo prachtig om ze te zien vliegen kilometers hoog en ver weg in de bergen. Na een tijdje komen ze weer terug. Ook hebben ze een show met papagaaien die leuke kunstjes kunnen, fietsen, schilderen heel erg grappig om te zien zeker voor kinderen.

Ook is er een dolfijne show te zien op het park. Ook bij deze show leer je weer een hoop, wel op kinderen gericht natuurlijk over de tanden vinnen en hoe je ziet of het een vrouw of een man is.

Veder vind je nog meer mooie dieren in het park, ook hebben ze een vlindertuin, orchideen tuin en kaktustuin. Hier vind je trouwens heel veel salamanders in alle soorten en maten los lopen.

We hebben hier bijna de hele dag vertoeft van 11 tot 4 ongeveer. Het was een heerlijke dag en zijn nog mooi verkleurd ook.

Ik raad het park aan voor een leuk dagje dierentuin. De dierentuin is rolstoel vriendelijk.

Dolphin search

Deze excursie hebben wij geboekt via neckerman/thomas cook. Dit was onze reisorganisatie deze vakantie. Voor de excursie konde we kiezen tussen twee soorten boten, omdat wij niet zeker wisten of we zee ziek zouden worden kozen wij voor een stabielere boot namelijk namelijk een catamaran genaamd Supercat.

We werden op woensdag ochtend opgehaald met de bus bij het hotel naast ons. Me vriend heeft nog even moeten sprinten omdat ik mijn camera was vergeten mee te nemen… Oeps.. dus ik de bus tegen houden haha.

Met de bus werden eerst nog meer mensen opgehaald en toen was het een stukje rijden van 20 minuten door de bergen naar de haven van Puorto Rico waar onze boot klaar lag. Aan board kregen we nog een drankje. Het was een boot trip van 2 uur ik denk dat we in totaal een uur heen en terug hebben gevaren en een uur bij de dolfijnen zijn geweest.

Het was zo’n gave ervaring om de groepen dolfijnen te zien springen door het water en ze voor onze boot uit te zien gaan.

Erna gingen we weer terug en werden we met de bus weer terug gebracht bij ins hotel.

Een ervaring om nooit meer te vergeten voor de prijs van € 33,00 p.p.** incl 1 drankje.

Mijn advies is om een vest mee te nemen de wind op zee was koud en ik was blij dat wij handdoeken mee hadden waar ik mezelf ik kon wikkelen.

Aqua land

Last but not least, aqua land! Een prachtig zwempark in de bergen. Ze hebben hier verschillende water attracties voor groot en klein. Ze hebben een grote lazy river, verschillende glijbanen, ligbedjes en van alles om een hele dag te vertoeven!

LET OP! Smeer je hier goed in met de zon en het water verbrand je heel snel dus wees op je hoede!

Wij zijn hier een van de laatste dagen heen gegaan in verband met mijn blaas ontsteking. Voor € 4,80 konden wij met de bus retour naar aqua land, met bus 45.

Je kan voor 5 euro een kluisje huren met een borg van € 2,- voor het muntje wat je krijgt. We hebben voor 4 euro twee bedjes gehuurd maar je jan natuurlijk ook kiezen om dat niet te doen en je handdoek op een muurtje neer te leggen.

Iets wat ik in het park niet snap en ook niet aanmoedig is dat je op de foto kan met een zeehond waarvan ik niet snap wat die in een zwempark doet en dat geld ook voor de papegaaien… De papegaaien zaten er misschien een uur voor een foto moment maar toch klopt het niet bij een dierentuin oke maar hier nee.

Wat doe jij graag op vakantie?

Liefs,

*Deze actie prijs werd genoemd in de periode 21 mei 2018 t/m 4 juni 2018 ik sta niet garant voor deze prijzen.

**Deze prijs geeft geen garantie voor elke bootreis om dolfijnen te zoeken. Dit kan verschillen per organisatie en is een indicatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s