Wij gaan samenwonen #1

Eerder vroeg ik al op Instagram of jullie na de “Wij gaan op vakantie”-serie ook interesse hebben in een wij gaan samenwonen serie. Hier werd positief op gereageerd. Vandaar vandaag dit artikel over onze plannen, wat wij al verricht hebben en wat onze wensen zijn.

Het liefste willen wij een huisje in Brielle, lekker dorps maar toch voor ons beide een fijne woonplaats. Wij kijken al een half jaar regelmatig op Funda naar wat onze wensen zijn, wat we leuk vinden en hoe veel het ongeveer gaat kosten. Ons droom huis zal het niet worden maar aan de hand van ons budget hebben wij wel een lijstje met eisen voor ons huis.

  • Tuintje
  • Twee slaapkamers (of meer)
  • Zolder/berging aan huis
  • Veilige buurt
  • Parkeergelegenheid

Het huis hoeft niet klaar te zijn om in te trekken, omdat wij de meeste nieuwe keukens toch niet mooi vinden. Persoonlijk vind ik het zonde om er dan een keuken uit te moeten trekken die een paar jaar oud is omdat onze smaak afwijkt. Dit geld tevens voor meer dingen dan alleen de keuken. Persoonlijk vind ik het ook wel heel erg leuk om samen een project te hebben. Keuzes samen te maken en misschien een muurtje te slopen. Om er echt ONS huisje van te maken.

Wij willen dus graag samen een huisje kopen. Wij hebben op de hypothekeer website gekeken hoeveel wij maximaal kunnen krijgen en proberen naar huisjes te zoeken onder dat bedrag. Hoe lager het bedrag des te minder we zelf hoeven in te leggen en des te meer wij dus hebben om eventueel te verbouwen. We hebben beide een leuk spaarbedrag op onze rekening, waar we onze dromen hopelijk mee kunnen realiseren.

Op advies van mijn moeder zijn wij wel al begonnen met spullen sparen. Zo kopen wij soms al dingen die we tegen komen in de aanbieding. Zo kochten we bij Albert Hein een ouderwetse keuken weegschaal voor 9 euro. Bij xenos een metalen zoutbus voor €1/€2, maar ook twee soorten spanen voor het bakken voor € 1,50. Ook spaarde we bij Albert Hein voor twee waterglazen. Twee weken geleden gingen wij al naar de IKEA voor bestek, een ovenschaal en een taart schepje. En afgelopen week ontdekte ik de Tefal pannen bij de lidl twee maten voor €28,-. Op die manier sparen we langzaam de spullen op voor in ons huis. Ook bewaren we de bonnen in een map voor een mooi uitgave overzicht.

Binnenkort gaan wij ook een gezamenlijke rekening openen om bepaalde aankopen via de gezamenlijke rekening te kopen maar ook voor onze reis verzekering die wij binnenkort af hebben gesloten. Deze doorlopende reisverzekering hebben we na twijfelen toch maar afgesloten omdat we toch wel graag weekendjes weg gaan en die dan meteen meeverzekerd zijn.

We zijn er nog lang niet maar stapje voor stapje komen we er wel. We hebben een doel, maar geen haast want hoe langer we thuis wonen des te makkelijker we kunnen sparen. Ook zullen we nog bij aankoop van ons huis een samenlevingscontract moeten laten opstellen voor het geval dat. Ook komt er natuurlijk nog meer bij kijken. Na het openen van de rekening zal de volgende stap eerst een afspraak bij de hypothekeer zijn.

Liefs,

2 gedachtes over “Wij gaan samenwonen #1

  1. Heel leuk om te lezen, Yessica 🙂 Mijn vriend heeft twee jaar geleden een huis gekocht en het is nu eindelijk bijna klaar. In dit huis gaan wij ook samenwonen. Ik ben benieuwd hoe het klussen straks bij jullie verloopt. Na alle muren te hebben schoongemaakt/voorgestreken/geverfd en de vloer te hebben gelegd, zijn wij er wel alvast over uit dat we bij ons volgende huis klusjesmannen gaan inhuren, hahah!

    Liefs x

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s