Barcelona

Als je vroeg in het jaar al op vakantie bent geweest merk je dat je ook weer snel toe bent aan een extra vakantie. Tenminste dat heb ik wel.. Misschien nog een beetje oud ritme van school in mijn lijf.

Daarom besloten wij wel om in oktober nog een weekje vrij te nemen van het werk, kwam wel goed uit want ik had best wel veel overuren staan. In dat weekje zijn wij 4 dagen naar Barcelona gegaan. Heerlijk even samen helemaal tot rust komen. Nou mooi niet, we zijn 4 dagen actief bezig geweest in de prachtige stad. Gemiddeld liepen wij 16 km per dag door de stad. We beklommen twee keer de berg voor een prachtig uitzicht en we kwamen gesloopt weer thuis.

Ondanks dat we gesloopt thuis kwamen hebben we het heerlijk gehad samen en ook maakte wij prachtige foto’s van barcelona. Helaas vaak met een grijze lucht maar we hebben echt mazzel gehad dat het niet veel heeft geregend.

De tweede dag gingen wij al vroeg op stap, we wilde voordat het er helemaal vol stond naar de Arc the triomph, hier hebben wij twee meiden gevraagd foto’s te maken waar deze foto uit kwam.

Dit maakt voor mij Barcelona zo karakter vol, de steegjes met de typische balkonnetjes.

Natuurlijk zijn wij ook Sagrada Familia wezen bezoeken, helaas zijn wij niet binnen geweest want het is er zo druk, dat de tickets elke keer uitverkocht waren. We weten nu dat we dit voortaan vooraf moeten reserveren.

We zijn bij dit prachtige ouderlijk ziekenhuis, het is nu een museum nu maar zeker de moeite waard. Voor € 14,00 per persoon mag je naar binnen. Wij kregen korting omdat we jonger waren dan 29 jaar. Dus wij redden het nog net om ons laatste contante geld te gebruiken om naar binnen te mogen. Je kan namelijk alleen contant betalen. We waren ongeveer 20 euro kwijt met zijn tweeën.

Het ouderlijk ziekenhuis bestaat uit meerdere gebouwen en een binnentuin. Die was bedoeld voor een sneller herstel van de zieken. Er lopen onder de grond langs allemaal tunnels van de verschillende afdelingen. In dit ziekenhuis is Gaudi overleden en zie je nog echt oude elementen van ziekenhuizen.

Dag vier hebben we aan het einde van de dag een flinke klim gemaakt, we hebben het hoogste punt van Barcelona opgezocht. We gingen naar de Bunkers van El carmel hier heb je een prachtig romantische plek. Een mooi uitzicht, zonsondergang en een prima plek voor een lunch of diner voor twee. Klein nadeel je bent er niet alleen, het is een populaire foto plek voor fotograven. Maar zeker de moeite waard!

IMG_5453Deze foto ben ik zo enorm trots op! We waren bezig met de klim naar boven naar park Güell tijdens de zonsopgang. Ik moest hier gewoon even pauze nemen om prachtige foto’s te kunnen maken. Zeker geen spijt dat ik nu deze foto met jullie kan delen.

IMG_5516

Ondanks dat wij al erg vroeg in het park waren was het er al best druk, we stonden in de rij om een foto te maken op deze plek. Later snapte ik waarom we zo vroeg moesten gaan, de rij was ondertussen drie keer zo lang geworden.

Of ik nog een terug wil naar Barcelona? Zeker wel, of het mijn favoriete stad is? Nee, ik vind het zonde dat de prachtige oude gebouwen niet goed worden onderhouden, dit maakt het een rommelige stad. Erg zonde, veder zeker wel de moeite waard voor een leuke stedentrip.

Liefs,

2 gedachtes over “Barcelona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s