Recept ~ Chocolade oreo taart

Vandaag heb ik voor jullie een heerlijk recept, ik maakte hem met kerst en deel hem nu ook met jullie. Liever eerst nog de kerst kilo’s verliezen? Snap ik maar je mag altijd terug komen hoor. Dan kan je het alsnog maken, volgende maand bijvoorbeeld als je jarig bent bijvoorbeeld. 🙂 

wat heb je nodig?

 • Blender (iets om koekjes met te kruimelen)
 • Bakvorm
 • Mixer
 • weegschaal
 • maatbeker
 • 100 ml Slagroom
 • 100 ml mascarpone
 • aardbeien (op de foto staan diepvries aardbeien, dit is prut en werk niet voor de taart helaas.)
 • 300 gram pure chocolade (zelf doe ik 200 gram puur 100 gram melk)
 • 300 gram oreo koekjes
 • 100 gram roomboter

Allereerst ga je de 300 gram oreo koekjes kruimelen. Zelf doe ik deze koekjes in de blender, ondertussen kan de de 100 gram boter gesmolten worden. Meng de boter met de koekkruimels tot een mooi geheel.

Doe op de bodem van het bakblik een stuk bakpapier en verdeel de koek mix geleidelijk over de bodem. Zorg hierbij dat er een soort bakje ontstaat waar de chocolade mix later in kan. De mix mag nu voor 10 minuten in de vriezer.

Voor de mix doe je de slagroom en mascarpone in een kom. Hierbij doe je de 300 gram gesmolten chocolade. Meng dit eerst even tot een geheel en mix het daarna nog even met de mixer tot een mooi romig geheel. Verdeel dit over de bodem in het bakblik.

Verdeel dit netjes en versier te taart met de aardbeien, gesneden in plakjes. Vanwege gebrek aan aardbeien heb ik voor frambozen gekozen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om geen fruit toe te voegen. Maar dat maakt het wel een stukje zwaarder.

Met de restanten van de chocolade (als je die niet al opgegeten hebt), kan je nog een mooie garnering maken. Door de chocolade te smelten en met een lepel strepen te laten lopen. Dit ging dit keer bij mij niet zo soepel helaas.

De taart moet nog even een paar uur inde koelkast, daarna kan je lekker gaan smikkelen! Dit neemt drie uur in beslag.

Euh en er is in de koelkast een klein ongelukje gebeurd in de koelkast. Het bekertje slagroom is in de koelkast gevallen over de taart heen… OEPS…

Ondanks dat was het wel heel erg lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s