Wij gaan samenwonen #3

Zoals ik in januari vertelde hebben wij al onze eerste stappen richting een woning gezet. Wanneer we iets zouden tegen komen zou het leuk zijn! Nou en zeker dat wij iets leuks tegen kwamen! Een super leuke twee onder een kap woning! We zijn gewoon gaan kijken en informeren, wat volgt, lees je in het artikel!

bron: Funda

Het was een woning in handen van de gemeente en werd verkocht via een koopgarant. Dit hou in dat je het huis mag kopen met 20% korting op de taxatiewaarde. Wanneer je het huis zou verkopen koopt de gemeente/woningcoropiratie de woning terug. De winst wordt dan verdeeld via een bepaalde regeling. De voorwaarde voor het kopen van het huis, was dat je starter moet zijn in de gemeente en dat is mijn vriend.

Na een bezichtiging tijdens een openhuis werden we nog verliefder op het huis dan wij al waren. We zijn gaan rekenen of we de verbouwing konden betalen. Want er was ook een bouwkundig rapport gemaakt van de woning en daar schrokken we wel van. We hebben de sprong gewaagd en ons ingeschreven voor de woning.

Bron: Funda

Bij deze woning wordt je geselecteerd of je het huis krijgt, we konden dus helaas geen bod doen. Vrij snel na de deatline om je in te schrijven kregen wij helaas al te horen dat wij het huis niet kregen. Hier heb ik wel een traantje om moeten laten. Het was een prima huis om een gezin in te beginnen met een tuin van 21 m, 3 slaapkamers en mogelijkheden tot een uitbouw waren wij helemaal verkocht aan dit huis. We zagen ons al op de bank zitten in dat huis. Helaas is het dus niet ons huis, maar we blijven hoop houden dat er in die straat meer vrij zal komen, want dit was niet het eerste huis wat daar te koop kwam.

Wel zijn we ook weer een stukje wijzer, zo is er dus blijkbaar een lijst met starters die in aanmerking wil komen voor dit soort woningen. Omdat wij hier dus niet van wisten, maakte wij al geen kans omdat ze dus aan de hand van die lijst het huis toewijzen. Wel zijn wij nu meteen aan deze lijst toegevoegd. Dus krijgen wij ook bericht als er zo’n woning weer vrij komt.

Een week later hebben wij wel een afspraak bij de hypotheker gemaakt. Zodat we wat meer inzicht kregen in wat kunnen wij nu eigenlijk. Nu blijkt dus dat de gemeente westvoorne waar wij graag zouden willen gaan wonen een starterslening heeft. Dit houd dus in dat wij eventueel vanuit de gemeente nog 40.000 mogen lenen voor onze woning. We zijn bij de hypotheker een hoop wijzer geworden en zijn zelf ook gaan rekenen met onze vaste lasten of de hyptoheek draagbaar zal zijn met onze levensstijl.

We houden onze ogen open en we gaan ook komende zaterdag zeker even kijken bij de nvm openhuizendag.

Liefs,

5 gedachtes over “Wij gaan samenwonen #3

 1. Ben van Dop

  Ik dacht even dat jullie de woning hadden.🥳🥳🥳
  Spanning goed opgebouwd👍🏻👍🏻
  Nou, succes met zoeken dan he!!
  🍀🍀👍🏻👍🏻💋💋

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s