Een huis kopen… Hoe moeilijk kan het zijn?

Niet moeilijk zal je ongetwijfeld denken, je doet een goed bod en het wordt geaccepteerd. Helaas mis gedacht, als er al een leuk huis te koop komt moet je zorgen dat je als eerste kijkt en eigenlijk altijd wel boven de vraagprijs en het liefst ook boven de waarde bieden. Doe je dat niet? Dan wacht de verkoper gewoon op iemand die dat wel bereid is te doen, en jij kan in het natte gras gaan zitten met je bod. Of het bod wordt afgewezen omdat jij het onder voorbehoud van financiering een bod doet en het tegenbod wat even hoog is niet.

Klinkt heel hard, maar na 5 huizen en 5 afwijzingen ben ik de tel kwijt geraakt. Ik weet alleen dat we nu 10 maanden veder zijn en nog steeds geen huis hebben gevonden. Wel hebben we gemerkt hoe hard de makelaars wereld kan zijn. Ze mogen niks zeggen, je mag wel je bod herzien. Vaak zit je al op je limiet of over je maximale afgesproken bedrag omdat je een huis graag wil hebben. Je bent en blijft een starter en je wil je huis wel kunnen betalen als je er in zit. Dus dan kan je niet anders dan het huis uit je kop zetten en wachten tot er iets nieuws op funda staat…

Oh funda… Hoe vaak heb ik jou bezocht het afgelopen jaar.. Wil ik het weten? Volgens mij niet. Elke week minimaal 2 keer, als er veel huizen op kwam zelfs elke dag. Momenteel is het erg stil, toch kijk je elke dag stiekem of er toch iets bij komt…

De meeste starters gaan voor instap klare woningen, die zijn vaak niet eens naar onze smaak maar je merkt dat er meer mensen op af komen dan op een klushuis. We nemen een klushuis dachten we toen, maar zodra die beschikbaar zijn zijn ze ook met een dag weer verkocht, zo snel gaat dat momenteel. Bijna om te huilen zou je zeggen. De huizen die niet verkopen hebben wij vaak geen interesse in en de huizen waar wij blij van worden komen nog 10 andere op af… Nieuwe huizen bouwen doen ze bijna niet. Vaak als je langs de huizen loopt die je wil kopen zie je er veel ouderen in wonen, heel fijn dat ze nog zelfstandig kunnen wonen. Voor hun dan, voor de starters is het vervelend dat zij de betaalbare huizen bezet houden. Al denk ik zelf, dat als ik die leeftijd zou hebben ik ook niet weg zou gaan uit mijn woning zolang ik nog alles kan.

Yessica

3 gedachtes over “Een huis kopen… Hoe moeilijk kan het zijn?

  1. Vervelen dat je nog steeds geen woning hebt gekocht.
    Ik ken het gevoel, we stonden ook op een woning en die voor ons hebben toe gezegd, het was echt vreeslijk. Omdat het na mijn gevoel mijn droomhuisje was. Nu wonen we ook in ons eigendom maar een huis met gebreken, lijk dat ze hier zeggen een kat in een zak hebben we gekocht. Toen we het hebben gekocht was het gans gerenoveerd met met gekoop martiaal en alle gebreken hadden ze goed weg gestoken. Dat kom je dan ook tegen, ik geef je een goei tip. Kijk goed rond en vooral in de plankast dat je niet als ik voor heb. Onder tussen hebben we ook al super veel gerenoveerd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s