Een nieuw begin

Een nieuw jaar betekend voor veel mensen een nieuwe begin. Een frisse start, vooral in 2021 is dat het geval. Voor veel mensen was 2020 een vervelend jaar waarvan ze willen dat het snel over was. Helaas is Corona nog niet over in 2021, maar wie weet is eind 2021 wel het jaar waarin wij onze vrijheid terug krijgen en het “nieuwe normaal” toch niet meer zo normaal hoef te zijn.

Voor mij was 2020 een heel mooi jaar, natuurlijk is het vervelend dat onze vakantie is geannuleerd en ons eerste weekendje weg van het jaar werd onderbroken door de eerste lockdown. Maar 2020 is ook het jaar waarin wij eindelijk ons huis hebben gevonden en hebben kunnen kopen. Waarbij ik toch overtuigd blijf dat er door corona minder bezichtigingen waren, waardoor minder mensen een bod deden. Anders weet ik niet of we het huis hadden gekregen.

Die “mooi” periode van 2020 begon voor ons in april. Ik was al een half jaar op zoek naar een nieuwe auto en die heb ik dan ook gekocht. In de zelfde week dat wij te een woning bezichtigde, een bod deden en aan het einde van de week ook hoorde dat wij het huis kregen. Op dat moment was ik op mijn werk en ik kon het wel uitgillen van blijdschap. In april was 1,5 meter als een must, dus iemand om de armen vliegen uit blijdschap dat mocht toen niet.

Vanaf die dag is het een rollercoaster geweest, door corona werden de meeste reizen al geannuleerd, maar wij hadden het geld eigenlijk hard nodig voor onze verbouwing. Dus hebben wij besloten via onze annuleringsverzekering de reis te annuleren. Hierdoor kregen wij het volledige bedrag vergoed. Ja je leest het goed, een verhuizing/kopen van een woning, valt onder je annuleringsverzekering. Is nog niet zo verkeerd dus om zo’n verzekering te hebben. Lees je wel goed in, ik weet niet of dat bij elke verzekering zo is.

We zouden eerst de sleutel eind mei krijgen, uiteindelijk is dit 12 juni geworden. Door corona liepen we iets aan vertraging op door de hypotheek verstrekker die vanuit huis werkte. Wij hebben er voor gekozen om het vinden van de juiste hypotheek en verzekeringen voor het huis uit te besteden aan een bedrijf met meer kennis. Hierdoor hoefde wij alleen onze loonstroken en werkgeversverklaringen te overhandigen en bij de notaris te tekenen.

Daarnaast hebben wij ook een samenlevingscontract laten opstellen. Het leven gaat niet altijd over rozenkleuren en maneschijn. Je weet niet wat het leven brengt, ondanks dat je van elkaar houd, je elkaar vertrouwd kan er natuurlijk in iedere relatie een breuk komen. Dus wilde wij graag op papier hebben dat wij samen alles gekocht hebben en we dus in geval van een breuk, alles eerlijk zullen verdelen. Zijn auto blijft zijn auto en mijn auto blijft mijn auto. Maar het huis is van ons beide en ook alle meubels die daar bij horen. Je kan ook laten vast leggen dat wat je partner betaald ten alle tijden van je partner blijft. Maar wij vinden dat wij beide even hard werken voor de spullen in ons huis, dat wij er ook beiden even veel recht op hebben.

Op de dag dat wij de sleutel kregen hebben we het hoog nodige schoongemaakt en zijn we meteen aan de bak gegaan. Het zou een groot project worden maar voor de kerst zouden we erin zitten. Eerst was het doel oktober/november uiteindelijk zaten we er na precies 6 maanden in. Op 12 december 2020 hebben we er voor het eerst geslapen. Binnenkort zal ik meer delen over de verbouwing en het inrichten van de woning. Hoe wij onze keuzes hebben gemaakt en tips of dingen die we de volgende keer anders zouden doen. Wat we wel weten is dat we nog niet klaar zijn. De zolder gaan we volgende week aan beginnen en de tuin nemen we komende de zomer onder handen. Wel weten we dat wij ons droom huis hebben gevonden. Wij gaan hier niet meer weg.

Dus voor ons is 2021 ook een nieuw begin, in ons eigen huis, voor het eerst samen wonend. En tot op het heden bevalt ons dat prima. We wonen nu een maand samen en genieten er met volle teug van.

Hoe was jouw 2020?

Yessica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s