Before and after – Woonkamer

Het leek mij leuk om een serie te maken, een serie bestaande uit delen uit het huis. Zodat jullie kunnen zien hoe we begonnen, hoe het er tussendoor uit zag, maar ook hoe mooi het nu is geworden. Daarbij zal ik delen waar producten vandaan komen, hoe sommige keuzes zijn ontstaan en hoe wij dit hebben uitgevoerd. Wij hebben vrijwel alles zelf gedaan in dit huis. We hebben alleen iemand in gehuurd voor het stucen van alle kamers, voornamelijk omdat het te veel oppervlakte was om even zelf te doen. Natuurlijk werden we ook geholpen door vrienden en bekende die ons graag een handje hielpen.

Toen wij de woning bezichtigde, was de woning al zo goed als leeg, de meubels waren allemaal al uit de woonkamer. Wel hebben wij de foto’s bewaard, van voor die tijd. Wij vonden het laminaat wat er lag niet zo mooi, ook de steen strips op de muur en de donkere kozijnen trok niet onze aandacht. We besloten het anders te doen, de schootjes op het plafond sloopte wij er al meteen de eerste dag af. Hier zagen we dat de sprong in het plafond een stuk kleiner kon.

Wanneer na ongeveer ander halve week alles gestript is kwam ik ook wel een beetje op een diepte punt, ik zag niet in hoe wij dit allemaal tot een mooi thuis gingen maken. Er was nog zo veel te doen, ik kon me goed inbeelden hoe we het wilden hebben. Maar hoe we dat gingen realiseren vond ik moeilijker.

Nu ruim 6 maanden nadat we de sleutel kregen zitten we er warmpjes bij, we hebben het goed voor elkaar en het is prachtig geworden. Al zeg ik het zelf, haha.

We hebben er voor gekozen om de bank aan de andere kant te zetten dan de vorige bewoners. Dat heeft er ook mee te maken omdat wij een hout kachel hebben laten plaatsen op de lange wand. Hiervan zullen binnenkort nog meer foto’s gedeeld worden.

Onze Bank komt bij Haco vandaan, het is een Corduroy stoff in de kleur beige, de bank is iets lichter dan we eigenlijk in gedachten hadden maar past mooi in het interieur. De naam van de bank is Ultra maar Haco bied nog vele andere mogelijkheden met de zelfde stof. Boven de bank komt nog iets te hangen als een schilderij of een houten frame. Hiervoor zijn wij nog op zoek.

Het vloerkleed hebben wij gevonden bij Ikea, namelijk het VonsBäk kleed. Op dat kleed staat onze salontafel. Deze serie meubels hebben wij gevonden bij Loods5, maar uiteindelijk aangeschaft bij de leverancier zelf. Namelijk ASN Nature and living. Een heel mooi bedrijf met mooie meubels, zeker even het kijken waard op hun website! Wij hebben er voor gekozen om de style aan te houden en van deze meubels, alles te nemen. Hierover lees je meer in het vervolg van het huis.

Wij zijn gek op planten dus de vensterbanken staan er vol mee, er komt nog een mooie eye catcher als de winkels weer open mogen, die komt in de eetkamer, dus die gaan jullie nog wel zien. Planten brengt voor ons vrolijkheid en gezelligheid aan in huis.

Nieuwsgierig geworden?

Volg mij en lees elke maand een nieuwe update!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s